Afstudeerwerk Academie Minerva

Faces of Home

Naar aanleiding van mijn onderzoek naar redactionele illustratie ben ik verder gaan borduren op deze vorm van illustratie. Daarvoor heb ik me verdiept in het veelbeschreven en actuele thema ’thuis’. 

Als je het hebt over ‘je thuis voelen’, kan dat lijken als een vanzelfsprekendheid. Maar helemaal in deze tijd – met corona nog op het netvlies en veel mensen die in onveilige situaties zitten door oorlog en conflicten – kom je erachter hoe onzeker zoiets ‘simpels’ kan zijn. De poster hiernaast gaat zowel over het missen van een thuis en de drang naar nostalgie, als over het proces van het terugvinden van je thuis en daarmee je identiteit. Het werk is tegelijkertijd een soort zelfportret, vanwege de persoonlijke elementen en symboliek die erin verwerkt zijn. Zoals verwijzingen naar mijn eigen thuis en herinneringen van vroeger, zoals mijn ouderlijk huis.

 

Benieuwd naar mijn afstudeerpaper over redactionele illustratie? Check ‘m via onderstaande knop.

Scroll naar boven